• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Cursussen en Workshops

Na jaren geleden een opleiding gevolgd te hebben voor gedragstherapeut kwam ik tot de conclusie dat dergelijke opleidingen waren om honden de normale dingen aan te leren maar niet geschikt om honden met een ernstig verleden en daardoor vele trauma’s te helpen.

Helpen door hen te leren dat er mensen zijn die van hen houden en hen de mentale schade kunnen laten vergeten. En hen hun gezondheid weer terug geven.

Doorsnee genomen moesten honden die het zogenaamde kennelsyndroom hadden of honden met ernstige agressie een dodelijke injectie krijgen. De boodschap was dat een bijtende hond niet in de maatschappij hoorde. Dat de mens die agressie door mishandeling bij de hond had veroorzaakt werd voor het gemak maar even vergeten.

Inmiddels zijn we in het bezit van 22 honden. Alle hebben trauma’s en toonde door fysieke en mentale mishandeling ernstige agressie naar mens en dier, waren niet benaderbaar, onzindelijk en hadden nog nooit een vriendelijk woord,een  knuffel gehad of een wandeling gemaakt. En met nadruk op hadden, want al deze honden leven met elkaar binnen in huis op een oppervlakte geen 100 vierkante meter
zonder problemen. Zij kunnen alle mee naar openbare gelegenheden, maken  gezamenlijke wandelingen en laten bezoek op mijn verzoek met rust.

Deze honden zijn het bewijs dat alle honden ongeacht de problemen, met liefde, geduld en begrip fantastische vrienden worden en kunnen leren normaal in de maatschappij te functioneren.

Dagelijks leer ik van hen en nog steeds leer ik bij.

www.hondenworkshops.nl