• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Dagboek

Volg de belevenissen, groot en klein, van al de honden in de hondenopvang.

Kijk ook op onze Facebook pagina.

April

In het nieuwe jaar is er altijd veel te doen buiten klussen in en om het huis hebben de honden natuurlijk ook veel zorgen nodig. En dat niet alleen wij zijn hard aan het werk aan onze nieuwe site waar jullie uitsluitend en alleen natuurlijke producten op kunnen vinden ter bevordering van de gezondheid van de honden.

Producten die uiteraard door onze honden zijn goed bevonden. Wij zijn dan ook beretrots op onze nieuwe antitekenproducten, effectief, verzorgend voor mens en dier, uiteraard zonder chemicaliën of andere stoffen die schadelijk zijn voor honden en paarden.

Ze staan wel al op onze fb pagina maar ja die is ook veel sneller gemaakt en ik moet eerlijk bekennen dat ik hartstikke blond ben als het op het maken van sites aankomt en het schrijven van teksten waar ik een gruwelijke hekel aan heb.

 

 

 

Nieuw jaar en wij gaan hopen op een beter jaar!

Keer op keer probeer ik de site bij te houden en te bewerken. Het is me nu gelukt om in ieder geval het overlijden van een paar honden te vermelden. Afgelopen jaar was dan ook een verschrikkelijk jaar.

Ana en Noah zijn beide overleden. Natuurlijk is het logisch dat met zoveel honden en dan ook nog zoveel oude honden waarbij de gezondheid het nodige te wensen overlaat, geen jaren meer leven.
Maar keer op keer doet het verschrikkelijk veel pijn.

Gezien de kosten voor deze speciale honden megahoog oplopen gaan we nu in het nieuwe jaar een stichting opzetten en hopen op meerdere donateurs. Wij willen er wel iets voor terug doen en voor iedere 20 donateurs word er een verloting gedaan voor een weekendje bij ons in de Bed & Breakfast of in een chaletje voor twee nachten.

www.domaineduchien.be

www.chaletspirit.be

www.chaletfaith.be

Ook hebben we op iedere 20 donateurs een troostprijs onze super lotion die werkzaam is tegen teken, vlooien en alles wat we niet op onze honden willen hebben.

Onze fb pagina word supersnel bijgewerkt en is dan ook te volgen door te klikken op de fb link.

Iedere nieuwe donateur krijgt tevens van ons het komende jaar 5 euro korting op een 500 ml fles tekenlotion of 5 euro korting op een verblijf bij ons.

Wil je donateur worden stuur ons even een mailtje Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

https://www.facebook.com/Maison-du-Chien-Li-Kyriakou-142716672573189/?fref=ts

 

Eindelijk!! 31 maart 2015

Ongeveer 2 jaar niets aan de site kunnen doen. In die twee jaar zijn twee van mijn beste vrienden overleden. Spirit en Yvor. In die tijd zijn er ook weer meerder honden bijgekomen.

Vanaf nu zal de site weer wekelijks een update krijgen o.a. met medische artikelen maar ook het één en ander over de honden die we hebben. En vooral veel informatie over de verzorging van honden met natuurlijke producten en vele tips.

Gezien het bijna Pasen onder het kopje medisch wel even een belangrijk artikel, gezien er toch weer ieder jaar zoveel honden zich tegoed doen aan chocolade.

En doordat de kosten met 22 honden hier wel hoog oplopen gaan we alle op onze honden uitgeteste producten verkopen.

Ik hoop dat de site weer veel volgers krijgt.

 

Spirit

 

2013 Was een verschrikkelijk jaar mijn beste vriend Spirit is op 9 augustus overleden.
Het enige wat me op de been hield en houd is dat ik hem ooit weer ziet en kan vasthouden als mijn tijd gekomen is.

Spirit samen met David,

 

 

 

 

Abel

Abel

27 Januari 2013 is Abel hier gearriveerd.

Op verzoek van een Roemeense dame die vele, vele straat honden verzorgd heb ik Abel hier naar toe laten komen. Abel was gered door een organisatie die zichzelf rescuers noemen maar iedere “volgens hen” onherplaatsbare hond direct laten inslapen. Zo zou ook Abel zou dit lot tegemoet gaan en wel te verstaan binnen een uur als er geen oplossing zou komen. Abel was namelijk verlamd zowel voor als achter.

Een einde aan zijn bestaan maken was de makkelijkste, snelste en goedkoopste oplossing. Zonder hem zelfs maar een kans te geven op een leven.

Maar om Abel reisklaar te maken was nog een lange weg te gaan. Hij moest zijn entingen hebben en er moesten de nodige testen gedaan worden om te weten of hij niets onder de leden had wat voor mijn honden besmettelijk kon zijn. Aangezien een hond minimaal drie weken voor een vertrek naar een ander land zijn entingen moet hebben gehad waren deze ook binnen een mum van tijd gegeven zonder eerst de benodigde testen uit te voeren. Testen hebben na de entingen geen enkel nut meer omdat dan te allen tijde de titer in het bloed hoog is, omdat de hond gevaccineerd word met het betreffende virus parvo of distemper.

Abel is uiteindelijk eind januari hier gearriveerd. Nu schrik ik niet zo snel meer maar dit hoopje hond was er werkelijk verschrikkelijk aan toe.

Zijn ademhaling was zwaar, hij had verschillende open wonden met gangreen, zijn piemeltje had hij aan zitten knagen en voor de helft opgegeten en was dan ook aan het rotten, de wormen kwamen uit ieder gat wat er was. Overgeven met wormen, poep met wormen een snot neus en natuurlijk was hij volledig incontinent en had alleen maar diaree. En zijn achterpoten waren verstijfd en naar voren gegroeid. Op zijn voorpoten kon hij ook niet staan. En door alles natuurlijk ook een temperatuur van 41 gr. Buiten dat was het ook niet echt de liefste hond en nauwelijks aan te raken zonder een hap te krijgen, zijn mond was dan ook het enige wat functioneerde.

Gelukkig hebben we de blokhut die ik al klaar had gemaakt omdat ik helaas al een vermoeden had dat ik Abel niet zonder meer tussen de andere 15 kon zetten. Dit in verband met alles wat hij onder de leden kon hebben. Dus Abel ging per direct naar de blokhut waar de verzorging begon. Om te zorgen dat hij van al zijn wonden afbleef kreeg hij een kap op die er tevens voor zorgde dat hij me niet kon bijten.

Als eerst heb ik zijn wonden verzorgd, gewassen, een koortsverlagend medicijn gegeven en per direct op een breed spectrum antibiotica. Direct de volgende dag ben ik met hem naar Dr. Eric Di Duca gegaan die hem gelijk een nacht gehouden heeft om zijn koorts onder controle te krijgen, we hebben uiteraard bloed afgenomen en laten testen op alles wat mogelijk was, hartworm, leismaniose, parvo, distemper (hondenzienkte) en er werden longfoto’s gemaakt die dus waar ik al bang voor was een mega longinfectie lieten zien. Ook werden er foto’s van zijn rug en heupen gemaakt, zijn rug, poten en heupen toonde vele breuken en vergroeiingen. Waar operatief niets meer aan te doen was. Maar op de poten na hem ook geen pijn meer gaven. Het niet kunnen bewegen van zijn voorpoten was door beknelde zenuwen in zijn rug en verzwakking.

De volgende dag heb ik Abel weer opgehaald zijn koorts was onder controle en de rest was een kwestie van verzorging die bijna 24 per dag in beslag nam. Vier tot vijf keer per dag maakte ik zijn blaas leeg, waste hem, maakte zijn wonden en piemeltje schoon wat er nog van over was dan, leegde zijn blaas stimuleerde zijn darmen zodat het allemaal wat beter verliep en hij na een paar dagen schoon en droog bleef. Dit alles met een kap op wat mij tevens veilig stelde voor beten. Tevens masseerde ik zijn voorpoten en deed daar de nodige oefeningen mee met de hoop dat hij deze wel zou kunnen gaan gebruiken. En ja na twee weken liep hij, wankel maar hij liep pasje voor pasje.

Na iedere zorgbeurt was ik genoodzaakt een douche te nemen en mezelf met bleek te wassen aangezien dat het enige middel is dat alle virussen dood en ook het parvo en distemper virus. Het laatste levensgevaarlijk voor de andere honden. En ik niet wilde dat er één van mijn honden besmet werd.

Uit de bloedtest bleek dat alles in orde was, lever, nieren, negatief voor leismanioses en hartworm helaas positief voor een distemper. Maar gezien hij ook zijn entingen had gehad konden we daar de uitslag niet helemaal op baseren dus hebben we voor de zekerheid een nieuwe test gedaan maar dan met het neusslijm, er was tenslotte slijm genoeg. En de uitslag was negatief waar ik verschrikkelijk blij mee was. Voor de zekerheid heb ik hem toch nog twee maanden apart gehouden tot alles aan de betere hand was en ook het tweede bloedonderzoek voor de distemper negatief was.

Door het goede voer, de probiotica, vitamine, homeopathie en de benodigde medicijnen knapte hij goed op en kregen we zijn longinfectie onder controle. Twee maanden later in maart kon hij zijn eerste operatie ondergaan. Abel werd veranderd in Abelina. Het restant van zijn piemeltje werd verwijderd samen met zijn balletjes waar een mooi klein gaatje voor in de plaats is gekomen om te plassen. Waarna hij stap voor stap geïntroduceerd werd bij de rest van de honden. De restanten rot vlees werden verwijderd zodat de wonden met de nodige zorg verder konden genezen.

Abel met een leeftijd van ongeveer een jaar op straat gevonden, twee maanden zonder contact met andere honden, veel pijn gehad en een mega zware operatie achter de rug deed de kennismaking met Spirit grommend en happend gelukkig is dit een super hond en liet hem voor wat het was. Al mijn honden stuk voor stuk leerde Abel kennen en Abel leerde stap voor stap met hen omgaan. Ik geef al mijn honden weer veel credit, bijna allemaal van de straat en mega goed in hondentaal. Ze accepteerde een invalide grommende en gevecht aangaande hond nog steeds met een kap op alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Na twee maanden heeft Abel zijn laatste operatie gehad en zijn beide achterpoten tot net boven de knie geamputeerd. Nu kon hij dus eindelijk gebruik maken van een hondenrolstoel, mee wandelen en ook zonder stoel overal lopen zonder dat zijn verstijfde pijnlijke achterpoten achter een muur of wat dan ook bleven hangen.

Abel is dan ook stukken vrolijker en beter te pruimen voor de ander honden. En ik begin bij te komen en hoop op een druk seizoen wand mensen zonder mijn lezers als gast kunnen we geen hond meer helpen.

Abel bij aankomst

Zijn afgekloven piemeltje

Abel voor vertrek in Roemenië

Abel na de nodige verzorging wonden schoon en ligt klaar voor zijn eerste operatie.

 

Abel na zijn operatie voor controle nog met zijn achterpoten.Deze zijn inmiddels tot boven de knie geamputeerd.

 

Remie (17-11-2012)

Remie is hier inmiddels vier weken en veranderd in een gezellig pup van een maand of 10.

Lees meer...

 

25 Oktober

Het is inmiddels drie maanden geleden dat ik iets in het dagboek heb geschreven. In deze tijd was ook het vakantieseizoen en dan is er teveel te doen, gasten gaan en gasten komen. Bij deze dan ook weer veel dank aan onze gasten en dat het seizoen weer fijn druk was want zonder gasten kunnen we geen hond opvangen.
Lay heeft haar zoveelste onderzoek gehad bij een kliniek genaamd hond en kat in Gent.

Lees meer...

 

Remie

Aanstaande zaterdag zal Remie hier arriveren. Haar verhaal volgt snel.

 

 
Meer artikelen...