• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

  • Voorjaarsconferentie Circulaire Economie ‘CE-Spring’

    NEN organiseert op 9 april 2020 bij DUWO in Delft de voorjaarsconferentie CE-Spring over circulaire economie. Hier komen verschillende sectoren bij elkaar om kennis en ervaringen te delen en om te bespreken waar afspraken nodig zijn om de transitie te versnellen.

Geluk en verdriet

Er gebeuren veel fijne dingen maar helaas ook altijd dingen waarvan we niet willen dat ze gebeuren.

Iedere minuut van de dag die over is naast het werk van de B&B wordt besteed aan het verzorgen van de honden en katten. Er wordt veel met ze gewandeld, hebben bijna allemaal medicijnen nodig en ook de nodige verzorging van de drie gehandicapte honden neemt enkele uren per dag in beslag. Daarnaast alle correspondentie met mensen die een hond kwijt willen of een hond willen adopteren. Nu geef ik de voorkeur aan deze laatste maar helaas zijn er meer mensen die een hond kwijt willen dan adopteren. Meestal wordt er ook gelijk een ultimatum gesteld. Eén van de hondjes was Jefke. Zijn baasje was overleden en het hondje moest naar de dierenarts voor een dodelijke injectie. Ik kreeg een ultimatum van een week en dan moest hij toch echt weg bij het betreffende familie lid die hem in ieder geval nog een kleine kans wilde geven. Het overleden baasje moet zich toch omdraaien in zijn graf, het hondje waar hij jaren lief en leed mee heeft gedeeld kan niet eens ter nagedachtenis bij familie blijven maar moet dood!!!! Gelukkig was Jack van www.pupinnood.nl weer eens bereid om dit totaal ontredderde hondenkind te helpen en mag Jefke zijn oude dagen doorbrengen bij één van de opvangfamilies van pup in nood.

Jefke nog gelukkig bij opa.

Jefke na het overlijden van zijn vriend, opa. Kijk goed naar zijn gezicht, hoe ongelukkig kan een hond zich voelen.


Ook is er voor een hele oude hond, Jedi  uit Griekenland, inmiddels een fantastisch gezin gevonden. We dachten dat het onmogelijk was om voor een hond van 12 jaar of ouder nog mensen te vinden die hun huis en hart openstellen. Maar gelukkig vergissen we ons soms toch in het mensDom en vinden we voor zulke honden lieve mensen met hun hart op de juiste plaats en die er volledig voor gaan.
Jedi blijkt niet alleen een fantastische hond te zijn voor het hele gezin maar is binnen een korte tijd beste maatjes geworden met de buurthonden. Na de juiste verzorging blijkt hij ook nog eens stukken jonger hij wordt inmiddels geschat op een jaar of 8. Helaas moeten er nog een aantal testen gedaan worden omdat hij de symptomen heeft van leismaniose deze dodelijke ziekte is stukken minder dodelijk wanneer er bijtijds word ingegrepen. Het probleem met deze ziekte is dat hij jaren kan sluimeren zonder symptomen het is dus noodzaak om bij de eerste symptomen direct een bloedonderzoek te laten doen en een biopt van de huid te nemen voor de benodigde testen. Wanneer men even gaat googelen kan men hier alles hierover terug vinden. Jedi is hier een voorbeeld van, hij was in Griekenland negatief en hier helaas positief getest.

Jedi nog in Griekenland. Zijn blik zegt genoeg, voor hem hoeft het allemaal niet meer.

En Jedi nu, dit maakt een mens toch gelukkig!


Inmiddels is ook Emmy uit Bulgarije gearriveerd hellaas is ook zij leismaniose positief getest. Ze krijgt op dit moment een kuur van Glucantime injecties voor 3 weken en Allopurinol. Ze is duidelijk aan het opknappen. Wanneer de kuur met Glucantime klaar is dan volgt een volgend bloedonderzoek en krijgt ze nog voor 5 maanden Allopurinol. Emmy is een zeer oude bejaarde dame en we schatten ook Emmy 12 jaar of ouder, ze is gevonden door Nadia van http://arsofia.com  en weten niets van haar. Emmy is werkelijk een lot uit de loterij, zij is lief voor alles en iedereen. Zonder problemen kan ik haar medicijnen injecteren en slikt alle overige medicijnen met alles wat eetbaar is moeiteloos door. Verder wandelt ze graag even in de tuin en is ze het zat dan geeft een blaf voor de deur aan dat ze naar binnen wil waarna ze de beste plaats in huis uitzoekt om haar dutje tussen de wandelingen en hapjes door te doen. Ik hoop dat Jedi en Emmy nog vele jaren van hun nieuwe leven kunnen genieten, een leven vol liefde en genegenheid iets wat beide honden nooit gekend hebben. Deze toch oude honden waar mensen vaak geen huis en hart voor open zetten zijn in één woord fantastisch ze zijn sociaal naar andere honden en ondanks hun verleden zelfs naar mensen.Over Emmy is wat meer te lezen onder het kopje De honden.

Jozef is helaas ook ziek zijn nieren zijn slecht en hij heeft 3 dagen aan een infuus gelegen, thuis wel te verstaan als ik hem in de praktijk achter zou laten geeft hij het gelijk op. Jozef heeft een verschrikkelijk leven gehad in Roemenië, door een auto ongeluk verlamd en door de vele mishandelingen ook niet echt menslievend meer. Hij is hier pas een half jaar en knapte fantastisch op. De bloed onderzoeken die hij hier heeft gehad gaven aan dat de nierwaarde goed waren. Helaas kan men via een bloedonderzoek nierfalen pas vaststellen wanneer deze voor 70% niet meer werken. Men is dus eigenlijk altijd te laat als de symptomen er eenmaal zijn is de beschadiging al in een ver gevorderd stadium. De aanleiding voor mij om met hem naar de dierenarts te hollen was eigenlijk alleen dat hij die dag niet wilde wandelen en een Jozef die niet staat te springen om het bos in te gaan is niet in orde. Na een onderzoek bij de dierenarts hoopte we eerst op een blaasontsteking. Zijn blaas word meerdere malen per dag leeg gedrukt en hoe je, je best ook doet er kan een restant urine in blijven die een ontsteking kan veroorzaken. Helaas gaf het bloedonderzoek nierfalen aan. Het volgend bloedonderzoek na die drie dagen infuus moest nu uitwijzen of het chronisch of acuut was en tevens moesten de waarde van de ureum en de creatinine gezakt zijn. Helaas kwam er uit het tweede bloedonderzoek na het infuus uit  dat het zowel chronisch als acuut was en de waarde nauwelijks gezakt waren. Door twee dierenartsen en een arts van de universiteit in Gent werden de uitslagen bekeken. Volgens hen heeft hij niet lang meer. Ik laat het hier niet bij zitten en we zijn aan de slag gegaan met een hogere dosering antibiotica en andere homeopathie suppletie. Omdat een tweede infuus ook zijn werking niet zou doen geef ik hem nu ieder uur 10 pipetten met een 60 ml water zodat hij per dag ongeveer een 800 tot 1000 ml binnen krijgt, bijna even veel als met een infuus. Hij drinkt helaas zelf niet. Ook het eten is een drama, natuurlijk heeft Huub van Bandit gelijk speciale niervoeding gebracht maar helaas eet hij het niet, gelukkig wel gekookte kip.

Het is nu hopen en bidden dat we hem er bovenop krijgen. Hij moet nog kunnen genieten van het heerlijk leven hier. We doen dan ook alles om te zorgen dat hij het toch nog een beetje naar zijn zin heeft. De hele dag ben ik bij hem op een paar uurtjes na wanneer ik even met de andere honden weg ben maar dan zit Noud bij hem en geeft hem de pipetjes water.
Natuurlijk slaapt hij ook nu ’s nachts op bed. Tijdens de dagen aan het infuus werd  standaard met het infuus en Jozef eraan verhuisd naar de slaapkamer. We hielden het licht aan en zette de wekker zodat we iedere twee uur konden kijken of alles nog goed ging. Nu zonder infuus maar de bak water en pipet gaan mee als ik dan ’s nachts wakker word geef ik hem gelijk weer wat water. We gaan duimen en hopen dat we hem nog een beetje op kunnen knappen.

Wanneer hij opknapt en zijn lichaam kan het aan krijgt hij als eerste hond in Europa stamceltherapie voor de nieren. Spirit en Ivor hebben dit gehad voor hun artrose en dit heeft fantastische resultaten gegeven. Voor de nieren zijn tot nu toe alleen bij een aantal katten in Amerika redelijke resultaten behaald. Maar als het toch nog mogelijk wordt dan ben ik al blij als het een verbetering van een paar procent geeft en hij hier nog voor onbepaalde tijd kan genieten van alles wat hem zijn hele leven door het mensDom is ontnomen.

De stamceltherapie krijgt hij in dit geval van het bedrijf fat-stem. Of het wel of niet mogelijk wordt wil ik hiervoor toch mijn dank alvast voor uitspreken.En wanneer men meer informatie wil over de stamceltherapie voor de artrose bij honden kan er contact opgenomen worden met Guy Wouters van www.fat-stem.com

Een lachende Jozef, van mijn hart hoop ik hem weer zo op de been en wielen te krijgen!