• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

  • Voorjaarsconferentie Circulaire Economie ‘CE-Spring’

    NEN organiseert op 9 april 2020 bij DUWO in Delft de voorjaarsconferentie CE-Spring over circulaire economie. Hier komen verschillende sectoren bij elkaar om kennis en ervaringen te delen en om te bespreken waar afspraken nodig zijn om de transitie te versnellen.

25 Januari

Feestdagen zijn nu natuurlijk allang voorbij. Gelukkig waren er weer veel aangename en ook vaste gasten die ervoor zorgen dat het werk allemaal meevalt. Want hoe je het ook went of keert, feestdagen of niet een Bed & Breakfast is werk. Al zijn er vele mensen die het idealiseren, bestaat het runnen van een B & B dagelijks toch uit schoonmaken, ontbijt serveren, boodschappen doen, opruimen, gasten ontvangen, koken vanaf het moment dat je, je ogen open heb en je ogen weer sluit. Verder heb je de nodige administratie en vele mails die ook beantwoord moeten worden. Tussendoor moeten ook alle honden en katten verzorgd worden want ook hen mag het niet aan aandacht ontbreken.

 

Dat honden verzorgen veel werk is dat weet iedere hondenbezitter. Vooral als er dan twee van de tien een virus of iets dergelijks oplopen en alles wat zij eten daar waar ze liggen weer uitkotsen of uitpoepen is het hier een groot schoonmaak feest. Nu liggen een aantal van de honden op bed ondanks de fantastische hondenmanden, dus ook daar werd gekotst. Ik ben dan ook gelijk alle honden een homeopathisch middel toe gaan dienen om het immuunsysteem te versterken en wonder boven wonder knapte ze binnen twee dagen op en bleef de rest van de honden vrij van om het even wat het ook geweest is. Met David onze tweebenige verlamde Herder jongen gaat het beter en beter hij werkt in alle opzichten mee en wanneer zijn blaas leeg gemaakt moet worden komt hij me waarschuwen. Dit gebeurt vier keer per dag. Erg bijzonder omdat hij vanaf zijn schouderbladen verlamd is en voorheen niets voelde. Alle homeopathie en de behandelingen bij de osteopaat werpt zijn vruchten af. Zijn staart staat met regelmaat wanneer hij zijn grote behoefte moet doen recht naar achter voorheen hing deze alleen maar met alle gevolgen van dien. Ook na een wandeling help ik hem even omdat hij niet altijd alles verloren is. Hij doet het fantastisch loopt overal los met de rolstoel uiteraard kan wandelingen mee van vier uur achterelkaar en is dan nog niet moe. Zijn schouders, borst en voorpootjes zijn dan ook die van een body bulder. Eén bonk spier. Het enige waar nog aan gewerkt moet worden is het aanvallen van auto’s natuurlijk ook logisch het is tenslotte een auto(mobilist) die ervoor gezorgd heeft dat hij verlamd is. Wat een plezier is het om hem te zien crossen door de bossen, te zien spelen met de andere honden en hem zien te ontpoppen tot een superslimme hond die werkelijk alles aan te leren is.

Net voor de feestdagen heeft ook Belka inmiddels omgedoopt tot Faith de roedel uitgebreid. Zij is zoals bij haar stukje achter haar foto te lezen is, samen met het twee benige meisje Nenny  gekomen die door een gast van hier met open armen is ontvangen. Zij mag daar voor de rest van haar leven blijven met de viervoetige mannen van het huis. Wat wil een vrouw nog meer.

Faith is werkelijk een schatje en is zich langzaam aan het herstellen van een angstige hond die ten allen tijde voor je ging liggen in een iets zekerder dame. Wanneer je haar wilde knuffelen ging ze direct plat liggen ze blijft nu staan nog wel met het hoofd naar beneden wachtend op dat wat komen gaat. Ze zal snel leren dat er alleen nog knuffels komen en geen slaag of zuur wat destijds over haar heen is gegooid. Het is toch onvoorstelbaar wat het mensDom dieren aan kan doen. Voor vreemde mensen is ze angstig maar ook dat zal met de tijd slijten. Verder is ze is niet echt gecharmeerd van katten evenals David en beide jagen dan ook steevast de katten weer terug naar de serre. Voor de katten niet echt een probleem omdat zij bijna altijd buiten zijn en alleen met slecht weer en tegen de avond binnen komen. Voor mij wat hulp omdat ze nu van de aanrecht afblijven. Alleen Bo weet af en toe toch in de keuken te komen om vanaf de koelkast alles hier gade te slaan. Toch is het voor Bo geen feest zij lag graag op bed en bank en dat is nu over. Zij mag als echte knuffel kat naar mijn zus die haar gezelschap op bed, bank, tafel en aanrecht op erg prijs stelt. En Bo zal als echte binnenkat weer helemaal in haar element zijn met alle knuffels en de beste slaapplaatsen.

Onder het kopje viervoeter zoekt tweevoeter staat Dodge. De mail die de eigenaar mij heeft gestuurd spreekt weer boekdelen. Ook deze is daar te lezen. Ik hoop dat men nu eens wakker word en al die broodfokkers laat voor wat het is als er dan zonodig een hond gekocht moet worden koop er dan in ieder geval één bij een fokker die zich aan de regels houd en ook echt af en toe maar een nestje heeft, al zet ik hier altijd mijn vraagtekens bij. Natuurlijk zijn deze rashonden veel en veel duurder maar de kans op medische ellende is iets minder. Laten we wel voorop stellen dat ook dit geen garantie biedt voor een hond zonder mankementen. We krijgen hier veel mensen met rashonden waar helaas ook de nodige medische problemen mee zijn. En wanneer men graag een pup wilt zijn die in vele asielen terug te vinden.

Het nieuwe jaar is niet begonnen zoals het moest. In één van de kamers is een schilderij naar beneden gevallen en daar was voor het gemak maar geen melding van gemaakt. Nu ga ik ervan uit dat deze uit zich zelf naar beneden is gevallen en niet doordat er dingen aan gehangen zijn. Maar dan toch is het een kleine moeite om het even te melden. Ook de plasjes van ongecastreerde reuen tegen de bloempotten kunnen naar mijn idee toch wel even opgeruimd worden. En als men niet weet hoe dat moet dan leg ik uit hoe een emmer sop met een paar dweilen gebruikt moeten worden. Hoe goed we hier ook schoonmaken het gebeurd nu eenmaal dat een reu zijn handtekening achter moet laten. We weten dit en is dan ook geen probleem mits het gelijk schoongemaakt word. En buiten tweebenige en vierbenige gasten die af en toe ongelukjes hebben heb ik ze ook. Met het opzij zetten van een schot is er een ruit in de serre gebroken niet zomaar een ruitje maar een ruit van 3 bij 2 meter ongeveer en afgeplakt met plastic zakken. Godzijdank was er ook nog een gordijn voor anders was het glas op Adam gevallen die in de serre woont, met alle gevolgen van dien. Nu is het wachten tot ze de juiste ruit hebben, wat even blijkt te duren, hij moet deze week geplaatst worden volgens zegge.

Januari is een rustige maand dit gaat ons de tijd geven om hier het één en ander te repareren, schilderen en te vervangen. Ook is het nu de buurt voor Ivor om een stamcelbehandeling te ondergaan en heeft Era waarschijnlijk een hersenafwijking. Over beide snel meer. Tevens krijgen alle honden in januari standaard een bloedonderzoek. Lever, nieren, schildklier maar ook alle tekenziekte en voor de Griekse dames en heren ook de specifieke zuidelijk ziekten. Zo kunnen we alles voor zijn.