• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

  • Voorjaarsconferentie Circulaire Economie ‘CE-Spring’

    NEN organiseert op 9 april 2020 bij DUWO in Delft de voorjaarsconferentie CE-Spring over circulaire economie. Hier komen verschillende sectoren bij elkaar om kennis en ervaringen te delen en om te bespreken waar afspraken nodig zijn om de transitie te versnellen.

13 april

De bloedonderzoeken van alle honden hebben inmiddels plaatsgevonden. Dit gaat niet altijd over leien dak. Met Ana, Adam en Call is het werkelijk een drama, geen van de honden laten zich door een dierenarts of door welk ander mens dan mijzelf aanraken.

Ze staan dus ook entingen niet toe en over het afnemen van bloed hoeft ook niet gesproken te worden. Ze schromen niet om serieuze bijt wonden toe te brengen bij een arts die met een spuit of wat dan ook aan komt lopen. Ik ben al blij dat ik nu bij alle drie een teek kan verwijderen maar ook voor mij is het onmogelijk om ze een enting te geven. Nu krijgen ze alle alleen maar een enting voor Leptospirose (ziekte van Weil) maar moeten deze dan ook wel toegediend kunnen krijgen. En om toch bloed af te kunnen nemen en ze te enten krijgen ze een paar uur van te voren een slaaptablet zodat ze iets rustiger zijn. Niet echt de meest fantastische oplossing maar er is geen ander. Tevens krijgen ze alle drie ook een muilkorf op en doen we over hun hoofd een grote doek zodat ze niets zien, dan nog moet ik ze met mijn volle gewicht tegen houden om te zorgen dat de arts haar vingers, handen en gezicht behoud. Uiteindelijk is het gelukt. Na het verwijderen van muilkorf en doek krijgen ze gelijk de nodige lekkernijen om het aangedane leed te vergeten.De bloed uitslagen van alle honden waren gelukkig allemaal goed.

Met Era mijn blinde hondenmeisje met de hersenafwijking gaat het beter. Haar hoofd en ogen zijn minder bewegelijk na de lange medicijnen kuur, ze is verder ook rustiger en attenter geworden. Ik hoop dus dat het zo blijft en dat de arts de juiste diagnose heeft gesteld. Ook is ze mee geweest naar Dr. Di Duca de osteopaat omdat een paar van haar wervels ook niet goed staan. Door de toxoplasmose worden niet alleen de hersenen aangetast maar ook het zenuwweefsels waardoor ernstige rugklachten kunnen ontstaan. Uiteindelijk kan ze hier ook epilepsie van krijgen. Het zou dus zomaar kunnen dat haar aanvallen van agressie voort zijn gekomen uit epilepsie, stuipen of door continu hebben van pijn. We zullen het denk ik nooit te weten komen. Ik ben nu alleen maar blij dat ze zich goed voelt en doe verder alles om haar immuunsysteem zo sterk mogelijk te maken en te houden. En om te weten wat te doen wanneer ze daadwerkelijk epilepsie krijgt heb ik een zeer informatieve site gevonden http://www.epilepsiebijhonden.nl .

Met Ivor die een paar weken geleden de stamceltherapie heeft gehad begin ik langzaam verschil te zien het gaat minder snel vooruit dan bij Spirit. Dit ligt volgens de arts aan het feit dat bij Ivor de cellen intraveneus zijn toegediend en bij Spirit direct in de gewrichten. In ieder geval loopt hij weer een uur en voorheen ging hij op de hoek van de straat liggen en was hij met geen tien paarden nog vooruit te krijgen. Ook heb ik hem niet meer horen huilen als hij zijn voet verkeerd neer zet. We hebben inmiddels de brace die zijn we nu we wat vorderingen van de stamceltherapie zien aan het aan laten wennen. Desondanks gaat hij toch iedere maand mee naar de osteopaat en daar bleek hij twee kleine ontstekingen in zijn rug te hebben van de artrose. Hij loopt natuurlijk altijd erg onregelmatig waardoor zijn rug extra belast word. Volgende maand gaan we daar de Iraptherapie voor inzetten.

Al met al hebben alle therapieën voor de honden succes en er is niets wat me gelukkiger kan maken dan gezonde, blijde honden.

In de afgelopen maand komen er vele mails binnen over de zwerfhonden in Roemenië in dit verschrikkelijk land willen ze alle straathonden massaal doden. Buiten het feit dat dit gebeurd op een vreselijke manier wordt het straathonden probleem er niet mee opgelost. Zolang men niet massaal gaat steriliseren en castreren zullen er vele straathonden zijn die onder erbarmelijke omstandigheden moeten overleven.
Organisaties die zich daar inzetten voor de honden proberen er dan ook zoveel mogelijk honden uit het land te krijgen naar opvang in Duitsland, Zwitserland en Oostrijk in deze landen worden veel honden herplaatst.
In de onderstaande link een verhaal over John Doe een Roemeense straathond die na een verschrikkelijke mishandeling en een even verschrikkelijk bestaan het geluk gaat vinden in Oostrijk.
http://www.humananimalrights.org/en/news-and-stories/143-do-you-know-this-dog-.html

Maar ook in België en Nederland is het geen rozengeur en maneschijn voor alle honden dagelijks komen er mails binnen of ik maar even de hond kan opvangen, anders is een dodelijke injectie voor de hond het gevolg. Helaas begrijpt het mensDom niet dat ik niet zomaar iedere hond kan opnemen hoe graag ik dat ook zou willen. Wanneer er een hond in de roedel bij komt moet ik toch redelijke zeker zijn van het feit dat hij er ook tussen past. Ik heb er inmiddels al twee apart zitten die niet bij de honden kunnen en heb dan ook geen idee hoe ik het huis nog verder kan delen om er nog één op te vangen. Ik word ook kotsmisselijk van de dreiging dat de hond doodgespoten word als ik hem niet direct opneemt. Wanneer ik vervolgens meer informatie vraagt om te helpen een geschikte familie te vinden blijft deze uit. Met andere woorden men heeft besloten dat de hond weg moet en dan ook wel nu dus waarom nog moeite doen, dood is een snellere oplossing. Toch onvoorstelbaar na zoveel jaar heeft hij of zij alles gegeven wat mogelijk was, liefde en trouw in ruil voor wat aandacht en eten om vervolgens op een tafel bij de dierenarts doodgespoten te worden. De artsen die hier aan meewerken omdat ze weer een paar euro kunnen verdienen zijn naar mijn idee dan ook geen artsen en zouden hun beroep niet mogen uitoefenen.

Wanneer er mensen zijn die af en toe tijdelijk of definitief huis en hart kunnen opstellen neem dan asjeblieft contact met mij op. Het is uiteraard allemaal op vrijwilligersbasis en ook kosten worden niet betaald. Ik heb geen stichting en betaal de kosten uitsluitend van de verdiensten die we hebben van de Bed & Breakfast.Ik hoop met deze oproep meer particulieren te bereiken die met liefde een steentje bij willen dragen om af en toe een hond te redden.