• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

  • Voorjaarsconferentie Circulaire Economie ‘CE-Spring’

    NEN organiseert op 9 april 2020 bij DUWO in Delft de voorjaarsconferentie CE-Spring over circulaire economie. Hier komen verschillende sectoren bij elkaar om kennis en ervaringen te delen en om te bespreken waar afspraken nodig zijn om de transitie te versnellen.

Land off dead

Maanden lang zijn vele mensen over de hele wereld bezig met stemmen, petities te ondertekenen en vele protestbrieven te versturen naar alles en iedereen die ermee te maken heeft, om het doden van de miljoenen zwerfhonden in Roemenië te stoppen.

Steeds weer verschenen en verschijnen er verschrikkelijke beelden op het scherm, honden die zo mishandeld werden door de normale burger allemaal omdat ze een paar euro kregen voor iedere dode hond. Al deze horror om de zwerfhonden populatie tegen te gaan. Roemenië een land met een vreselijk beleid, zoveel mogelijk honden vangen en doden, hoe maakt niet uit als ze maar dood zijn of dood gaan. Inmiddels staat Roemenië dan ook bekend als “Land off dead”. Dit beleid hebben ze jaren eerder toegepast om een einde te maken aan het zwerfhonden “probleem”. Uiteraard zonder succes, de zwerfhonden zijn alleen maar toegenomen. Dit volk wil niet begrijpen dat sterilisatie en castratie de enige manier is om de toename van zwerfhonden te stoppen. Op deze link kunt u er meer over lezen.
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/stop-torturarii-animalelor.html#video
https://www.youtube.com/watch?v=2ej_248KHn8&feature=related

10 Mei meer dan 200 honden gedood op vreselijke wijze in een asiel in Roemenie
http://www.hln.be/hln/nl/2661/Bedreigde-Dieren/article/detail/1263036/2011/05/12/Meer-dan-200-honden-afgemaakt-in-Roemeens-asiel.dhtml


http://www.realitatea.net/maidanezii-din-botosani-au-fost-omorati-si-incarcati-in-saci_833785.html


http://www.care2.com/news/member/951765832/2803640
http://ireport.cnn.com/docs/DOC-605511


En iets kunnen we doen, weer twee petities om te ondertekenen en door te mailen.
http://www.change.org/petitions/demand-romania-either-ends-its-horrific-cruelty-to-animals-or-give-eu-citizens-their-millions-back
http://www.fnpa.ro/


En helaas zijn niet alle honden te redden maar Jozef is wel gered en heeft de roedel hier uitgebreid. Jozef de zoveelste aangereden hond die ze voor dood hadden laten liggen.