• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

  • Voorjaarsconferentie Circulaire Economie ‘CE-Spring’

    NEN organiseert op 9 april 2020 bij DUWO in Delft de voorjaarsconferentie CE-Spring over circulaire economie. Hier komen verschillende sectoren bij elkaar om kennis en ervaringen te delen en om te bespreken waar afspraken nodig zijn om de transitie te versnellen.

3 Miljoen mensen dakloos!

Er gebeurd hier veel met de honden maar niets in vergelijking met wat er momenteel in Roemenië gaande is.

In Roemenië is er sinds enkele dagen een nieuwe wet aangenomen. Deze wet houdt in dat alle zwerfhonden gedood mogen worden. Waarom? Omdat zij voor overlast zorgen en er per jaar ongeveer 700 hondenbeten worden geregistreerd. Dat deze honden zichzelf tegen de vele mishandelingen proberen te beschermen word voor het gemak maar even vergeten. De teefjes die keer op keer zwanger raken omdat het mensDom het niet nodig vind om ze te steriliseren of de reuen te castreren. Dus de pups worden gedood op onmenselijke manieren en is dit niet het geval dan moeten ze leren om op de straat te overleven. En voor de moeder is de wereld niet veel beter. Straffen voor dierenmishandeling bestaan er niet in Roemenië dus men kan ongestraft zijn gang gaan  de wet staat het zelfs toe om de straten vrij te houden van de zwerfhonden ongeacht de manier waarop dit gebeurd. Er is heel veel geld voor sterilisaties via donaties en subsidies binnen gekomen maar deze verdwijnen in de zakken van de hoge heren, afslachten kost bijna niets en diegene die zich hier voor lenen verdienen aan iedere dode hond enkele euro’s.
Men spreekt over het veranderen van de mentaliteit om het zwerfhonden probleem aan te pakken maar hoe is dit mogelijk als de overheid, die hierin een voorbeeldfunctie vervuld, het aanmoedigt.  Hoe kan men dan nog spreken van een mentaliteit verandering. De Roemenen hebben geen mentaliteit buiten het handjevol vrijwilligers die zich dag en nacht uit de naad werken om een aantal honden te redden.

Wat gebeurd er als men 3 miljoen dakloze mensen op straat heeft wonen zonder huis, eten, werk, sociale en medische zorg, uitkering dus zonder geld. Hoe gaan deze mensen overleven? Hoe moeten zijn hun kinderen eten geven, warmte voor zichzelf en kinderen in de winter en in de zomer waar zijn de schaduwrijke plaatsen om hen te beschermen tegen de zon? Welke gevolgen heeft dit voor de maatschappij? Chaos, moord, verkrachtingen, berovingen, inbraken daarmee dus een volstrekt onveilige omgeving. Moeten deze 3 miljoen mensen dan afgeslacht worden?!

 In Nederland leven ongeveer 50.000 geregistreerde dakloze,die 700 geregistreerde honden beten vallen dan toch in het niet tegenover de 3 miljoen zwerfhonden.

Voor de sterke onder ons, ook het geluid aan zetten. Er is hulp nodig, geld en hondenliefhebbers voor adoptie!

EUR-rekening: RO 90 INGB 0000 9999 0249 8787
ASOCIATIA HAR organisatie voor dierenwelzijn
ING Bank NV te Amsterdam - Sucursala Bucuresti

Swift: INGBROBU