• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

  • Voorjaarsconferentie Circulaire Economie ‘CE-Spring’

    NEN organiseert op 9 april 2020 bij DUWO in Delft de voorjaarsconferentie CE-Spring over circulaire economie. Hier komen verschillende sectoren bij elkaar om kennis en ervaringen te delen en om te bespreken waar afspraken nodig zijn om de transitie te versnellen.

Tobiasart

Inmiddels staat er bij de mededelingen een goed bericht voor de Roemeense honden. Nu is iedereen natuurlijk heel blij met deze beslissing maar, helaas er is een maar, moeten we afwachten of ze zich in Roemenië ook gaan houden aan de gemaakte afspraken. Roemenen zijn zoals Grieken, ze zeggen het één en doen het ander. We blijven dus duimen voor een echte goede afloop.

Gelukkig zijn er vele mensen die begaan zijn met het dierenleed over de hele wereld en zoals u onder kunt lezen krijgen we een fantastische bijdrage om hulp te bieden daar waar nodig voor de zwerfhonden. En natuurlijk willen we mee helpen aan sterilisatie en castratie projecten in Roemenië om zoveel mogelijk hondenleed of beter gezegd honden horror daar te voorkomen.

Wij zijn dat ook beretrots dat we u straks een uniek kunstwerk kunnen aanbieden.
Tobias en Carmen Baanders enkele weken geleden te gast van Domaine Du Chien. Tobias is een van Nederlands meest gerespecteerde fijnschilders en heeft in de afgelopen jaren zijn bijzondere werk veelal geëxposeerd in binnen- en buitenland. Samen met zijn vrouw Carmèn vormt Tobias Baanders ‘De Dierenstichting i.o.’. Deze stichting ondersteunt kleinschalige dierenorganisaties en dierenwelzijn in het algemeen.Omdat het leed van zwerfhonden ook hen bijzonder aan het hart gaat, heeft Tobias spontaan aangeboden om een speciale tekening te maken die wij tegen betaling van een zeer klein bedrag aan onze gasten kunnen aanbieden.
De tekeningen zijn gemaakt in een gelimiteerde oplage van 100 stuks (100/100). De reproducties zijn te koop voor 37,50 euro per stuk. Als u geïnteresseerd bent in het origineel (nummer 0/100) dan kunt u deze in overleg met Li en Noud aanschaffen voor 375,- euro wat onder normale omstandigheden de vaste galerieprijs is.
De gehele opbrengst van de tekeningen komt ten goede van de zwerfhonden in Roemenië, Oekraïne, Bulgarije, Griekenland en daar waar op dat moment de gelden het hardst nodig zijn om zwerfhonden een kans te geven op een beter leven.
Wij zullen met regelmaat op onze website vermelden hoeveel tekeningen er verkocht zijn en waar het geld naar toe gaat. Natuurlijk kunt u ook een tekening bestellen via internet. Na ontvangst van de betaling zullen wij u de tekening toezenden. Zodra de tekening beschikbaar is kunt u hem op onze site alvast bewonderen.
Meer informatie over Tobias Baanders vindt op op website www.tobiasart.eu en meer informatie over De Dierenstichting vindt u op www.dierenstichting.nl.

Tobias Baanders, Leeuwarden,1946

Tobias Baanders behoort tot de top van de Nederlandse na-oorlogse Realisten die sinds de jaren 60 grote naam gemaakt hebben. Baanders woont sinds zijn vroegste kinderjaren aan Vinkeveense Plassen en kent al het planten- en dierenleven van dit gebied en dat komt duidelijk tot uitdrukking in zijn wonderlijke maar prachtige schilderijen. Alles wat Baanders schildert is herkenbaar. Een vis is een vis, een vogel een vogel maar de verstrengeling van figuren en natuur is opzienbarend en zelfs vaak zeer humorvol. Alles krijgt een eigen plek en hoe onverwacht deze plek vaak ook is, het lijkt allemaal heel normaal. Alles kan. Vissen kunnen vliegen, vogels kunnen schaatsen maar de natuur wordt nooit geweld aangedaan. Respect voor de natuur en het behoud daarvan staat bij alles dat Baanders doet voorop. In de loop der jaren is er ook geschreven over het werk van Baanders. In alle recensies komen de precisie, de zorgvuldigheid en het vakmanschap steeds weer ter sprake. Ook de betrekkelijkheid van het bestaan, de humor, de ironie, de satire, de ontroering, de emotie en de droom in zijn werk zijn steeds terugkerende thema’s. Altijd schuilt er iets bijzonders in iets dat intrigeert en stemt tot nadenken. Zijn verzonnen wezens zijn altijd heel herkenbaar. Gedetailleerde uitgewerkte grassen, transparante bomen, vliegende vissen en observerende vogels vormen een harmonieus geheel. En zo zal hij blijven schilderen, op zijn eigen wijze de schoonheid in de dingen weergeven. Zijn technisch zeer knappe schilderijen en tekeningen bezitten een ernstige humor, het is een wereld vol eigen fantasie waarin de herkenning van de bestaande vorm onvoorwaardelijk aanwezig blijft. Het weergeven van de natuur is altijd één van de moeilijkste opgaven. Baanders komt echter met de wijsheid van de uil, de intelligentie van de walvis en de koppigheid van een ezel heel ver.
Een selectie van belangrijke exposities sinds zijn debuut in 1968:
Salon d’Automne Parijs, Singermuseum Laren, Sofia – Bulgarije, Triënnale van Nederlandse Realisten, Van Goghmuseum, Straatsburg, Lyon en Dijon, Mokum Kunstenaars, New York, Grand Palais Parijs, Figuration Critique Gabrovo – Bulgarije, Museum voor Humor en Satire, ING Kunstcollectie, Mokum Kunstcollectie, Galerie Utrecht en Galerie Mokum.