• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

  • Voorjaarsconferentie Circulaire Economie ‘CE-Spring’

    NEN organiseert op 9 april 2020 bij DUWO in Delft de voorjaarsconferentie CE-Spring over circulaire economie. Hier komen verschillende sectoren bij elkaar om kennis en ervaringen te delen en om te bespreken waar afspraken nodig zijn om de transitie te versnellen.

Ivor en Adam

Ivor en Adam

Inmiddels heeft Ivor zijn tweede test gehad in verband met Cushing en de waarde zijn gedaald dit houd in dat de medicijnen verminderd kunnen worden. Hij loopt ook weer een half uur per dag samen met zijn vriend Adam. Ik hoop van mijn hart dat het nu alleen maar beter gaat worden. Over een maand krijgt hij weer een bloedonderzoek en hopelijk kunnen de medicijnen verder bij gesteld worden. De bloedonderzoeken blijven plaats vinden tot we de juiste dosering hebben gevonden.

Ook Adam is afgelopen maand naar Dr. Di Duca geweest voor een behandeling. Zijn achterhand is vreselijk slecht en hij kon nauwelijks nog lopen zonder dat deze weg zakte. Nu is een autorit met Adam een regelrechte hel voor hem. Adam is wagenziek en de rit naar Luik duurt toch een goed uur. Het schuim staat op zijn mond en alles kotst hij onder helaas is hij ook incontinent door ouderdom dus dat loopt er ook spontaan aan alle kanten uit. Daar aangekomen eerst Ivor uit de auto en toen Adam uit zijn pies, poep en kots gehaald, schoongemaakt en binnen gezet om de auto voor zover mogelijk weer een beetje schoon te maken voor de terug reis. Toen ik na enkele minuten terug kwam stond de lieverd nog steeds op het matje te wachten, geen haar op zijn hoofd die er overdacht nog een stap te verzetten op een voor hem onbekende vloer zonder dat ik in zicht was.
Nadat Ivor behandeld was, was Adam aan de buurt. Dit bleek bijna onmogelijk te zijn, hij hapte en vocht alsof zijn leven ervan af hing. Uiteindelijk besloten we om hem een muilkorf om te doen als zowel Eric de arts als ik er heelhuids van af wilde komen. Maar ook dat was niet voldoend ik moest met mijn volle gewicht bovenop hem gaan liggen om hem te kunnen laten behandelen. Helaas moest hij nu wel pijnstillers omdat een tweede behandeling onmogelijk is. Ik heb nog nooit een hond zo ziek gezien in een auto en zo bang tijdens een behandeling. We schatten Adam tussen de 12 en 15 jaar, inmiddels heb ik hem twee jaar ik hoop dat ik hem hier nog een paar goede jaren kan geven. Hij heeft ook geleerd om met bijna alle andere honden om te gaan en geniet duidelijk van zijn terrein, zijn serre en de knuffels, na zijn minstens 10 jaar aan een ketting vast gezeten te hebben.

Omdat medicijnen toch altijd een aanslag zijn voor de verdere gezondheid van Adam heb ik Tannetje de Koning gevraagd om een andere oplossing zij heeft direct kruiden opgestuurd en het resultaat was na een week zichtbaar. Adam zakte niet meer weg en liep duidelijk beter. Ik heb de medicijnen afgebouwd en hoop dat het alleen nog maar beter word.