• Red onze insecten

    Het aantal insecten in de natuur is dramatisch gedaald. Natuurmonumenten roept natuurliefhebbers op om hun stem te laten horen door de petitie te tekenen.

Hondenopvang

Feitelijk is dit niet helemaal de juiste benaming. Maison du Chien is ontstaan met als doel om honden die zijn mishandelt, afgedankt en misbruikt zijn een warm thuis te geven. Een definitief thuis waar zij voor de rest van hun leven alles krijgen wat zij nodig hebben. Alle liefde en (medische)zorg, om goed te maken voor alles wat het mensDom hen heeft aangedaan.

Soms is er een hond opgevangen die wel voor adoptie in aanmerking komt en de gasten van Domaine du Chien kunnen dan met hem of haar kennismaken. Wanneer het van beide kanten liefde op het eerste gezicht is en men de hond hetzelfde wil bieden als wij, vindt er een adoptie plaats.

Om alle kosten die de honden en katten met zich mee brengen te kunnen voldoen exploiteren we een Bed & Breakfast onder de naam; Domaine du Chien en hebben we inmiddels twee chaletjes vernoemd naar twee van onze honden Spirit en Faith. Deze chalets zijn in de verhuur voor mensen die graag met hun hond of honden op vakantie willen.

De kosten voor de honden worden voldaan uit de opbrengsten van de B&B en de verhuur van de chaletjes. Helaas is dit niet voldoende en is er ook een mogelijkheid om vriend te worden van Maison du Chien. Zie het kopje "vrienden van Maison du Chien".

Momenteel verblijven in Maison u Chien 25 honden welke niet voor adoptie geschikt zijn. Hun verhaal is te lezen wanneer men de naam aanklikt.